Sinds jaar en dag wordt het spel hartenjagen gespeeld, door jong en oud en het spel lijkt maar niet gedateerd te raken. Wat is het nou dat hartenjagen populair houdt door de jaren heen?

De verschillende varianten van het hartenjagen.

De populariteit komt vooral tot stand door de verschillende varianten van het spel. Er zijn zoveel verschillende varianten dat er voor ieder wel een leuk type tussenzit:

  • Amerikaans
  • Nederlands
  • Argentijns (afstraffen)
  • Achterhoeks

Naast deze varianten zijn er nog veel meer varianten mogelijk, deze worden hier niet genoemd.

Doordat het spel met 4 of meer spelers gespeeld kan worden is het een uitermate leuk spel voor een gezellige avond. Het spel wordt van generatie op generatie doorgegeven, hierdoor blijft het spel maar stijgen aan populariteit.

De echte opmars van het digitale hartenjagen is ontstaan door het computerspelletje op de windows computer. De gemiddelde microsoft computer werd voorgeprogrammeerd met een spelletje hartenjagen. Dit was één van de gratis spelletjes die gespeeld kon worden. Doordat pc games in deze tijd nog niet heel veel voorkwamen, of behoorlijk duur waren in de aanschaf, was dit spel een mooie manier om even lekker een spelletje te spelen. Dit spel kon gratis en door iedereen gespeeld worden, later zelfs nog in een online modus tegen andere spelers. Naast dit spel waren spellen als Patience, FreeCell, Pinball en Mijnenveger ook gratis te vinden op deze computer. Dit zijn later ook grote online spellen geworden omdat deze verschrikkelijk populair waren onder de microsoft gebruikers.

Spelletjes zoals deze werden later de opmars voor de zogeheten Casual Games. Spellen die makkelijk en snel tussendoor gespeeld konden worden, tegen een kleine prijs. Erg laagdrempelig dus.

Wil jij meer informatie over de spelregels van het hartenjagen? Bezoek dan ook eens onze speluitleg pagina. Hier kun je alle informatie vinden die je nodig hebt om een leuk spelletje te spelen, of om het spel uit te leggen aan andere spelers.